aDzius04

aDzius04

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Cytrynówka.

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nalewka na różne okazje, niesamowity kopniak witaminowy (wit. C).

Cytrynówka.

Składniki:

Cytrynówka.

Sposób przygotowania:

Cytrynówka.
Cytryny i pomarańcze przekroić na połówki. Umieścić w dużym słoju. Zalać litrem spirytusu i pozostawić na 24 godziny w suchym i zacienionym miejscu. Następnie wyjąć i wycisnąć sok z połówek owoców. Dodać do niego litr wody oraz szklankę cukru. Zagotować. Po przestygnięciu wymieszać z pozostawionym spirytusem. Pozostawić na 24 godziny. Na zdrowie !

Zobacz film: Francuskie bistro w Polsce - z wizytą w Le Bistro Rozbrat

Tagi:

cytrynówka