misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Domowy likier kawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dla amatorów kawy i wyrazistych smaków.

Domowy likier kawowy

Składniki:

Domowy likier kawowy

 

  • 15 dkg cukru brązowego kandyzowanego
  • 1 laska cynamonu
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 5 szt goździków
  • 25 szt ziaren kawy
  • 500 ml grappy (lub innej wódki, najlepiej słodkiej)

Sposób przygotowania:

Domowy likier kawowy
Wszystkie przyprawy, kawę oraz cukier zalać grappą i odstawić na dwa tygodnie. Co 2 - 3 dni poruszać naczynie żeby cukier rozuścił się w całości. Po tym czasie likier przecedzić i przelać do butelki. Zostawić na kolejny tydzień.
Smacznego!!

Tagi:

kawa