Mięso na grilla

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Mięso na grilla

ciasteczka
Uwielbiam kurczaka w jogurtowej marynacie Zwłaszcza takiego prosto z grilla Do tego pyszna sałatka i żyć nie umierać

Odp: Mięso na grilla

efu7
  • efu7

  • Posty: 15
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Trzeba po prostu sprawdzać, po kilku razach będziesz już mistrzem

Najważniejsze to nie piec za długo, bo będzie sucha podeszwa. Z zewnątrz musi być zbrązowione, najlepiej, jak się pojawią takie typowe paski od grillowej kratki. Ważne jest też, żeby je wcześniej zamarynować, dzięki czemu będzie smaczne i bardziej soczyste. Do karkówki dobra jest marynata cytrynowo-ziołowa, a do kurczaka na bazie jogurtu lub maślanki, np. doprawiona curry (jeśli lubicie).

Odp: Mięso na grilla

misia5
  • misia5

  • Posty: 1601
  • Przepisy: 517
  • Artykuły: 0
My uwielbiamy kurczaka i karkówkę z grilla. Trudno określić czas grillowania mięsa, bo to dużo zależy od grubości grillowanego mięsa ( karkówka) wagi ( kurczak) oraz temperatury jaka panuje na grillu ( otwarty grill czy też z możliwością zamykania)

Mięso na grilla

mocsłodkości
Hej Nie wiem jak u Was ale u nas zaczął się sezon grillowy Do tej pory na grilla trafiała kiełbasa. Postanowiłam to zmienić Chciałabym na grilla dać mięso. Jakie mięso będzie do tego idealne? Jak długo się je grilluje?

Odpowiedz na/ edytuj Mięso na grilla