Mrożony koper

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Mrożony koper

mocsłodkości
Ja tek robię Dzięki temu natka pietruszki, lubczyk czy seler się nie łamią tak jak przy tradycyjnym mrożeniu. Za to koperek wygląda świeżo a nie jak z suszarki na pranie Ma piękny zielony kolor i zachowuje swój aromat. Przed użyciem tak jak pisała misia5 dokładnie opłukuję zioła z soli i dodaję do dań

Odp: Mrożony koper

misia5
  • misia5

  • Posty: 1603
  • Przepisy: 518
  • Artykuły: 0
Moja babcia świeże, dokładnie umyte i osuszone zioła przed zamrożeniem zasypywała solą. Przed użyciem płukała je i dodawała do sosów lub zup czy też np. ziemniaków. Wszystkie wyglądały idealnie

Mrożony koper

ciasteczka
Co zrobić, by świeży koperek, który drobno posiekam wsadzę do woreczka i zamrożę, żeby był na zimowy czas nie robił się suchy? O ile na początku wygląda świetnie jak dopiero co zerwany i zamrożony to powiedzmy po dwóch miesiącach zaczyna z niego tak jakby uchodzić życie i wygląda jakby ktoś zamroził wysuszony koper. Da się temu zaradzić?

Odpowiedz na/ edytuj Mrożony koper