Patelnia zimna czy ciepła

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Patelnia zimna czy ciepła

mocsłodkości
zbysiowa napisał(a):

ma być kaczka smażona bez tłuszczu, zawsze na gorącej patelni. Jeśli na tłuszczu, to kładę mięso na dobrze zagrzany.[/quot

A piersi z kaczki ze skórą też smażysz na oleju? Pytam bom ciekawa. Swoją drogą ja zawsze znajduję przepisy z zimną patelnią.

Odp: Patelnia zimna czy ciepła

zbysiowa
  • zbysiowa

  • Posty: 1214
  • Przepisy: 678
  • Artykuły: 8
Jeżeli ma być kaczka smażona bez tłuszczu, zawsze na gorącej patelni. Jeśli na tłuszczu, to kładę mięso na dobrze zagrzany.

Odp: Patelnia zimna czy ciepła

misia5
  • misia5

  • Posty: 1602
  • Przepisy: 517
  • Artykuły: 0
Próbowałam obu sposobów i szczerze mówiąc wolę surowe mięso kaczki układać na zimnej patelni. Skóra nie rumieni się zbyt szybko tylko powoli nabiera rumianego koloru.

Patelnia zimna czy ciepła

ciasteczka
Przeglądając przepisy z użyciem kaczki zauważyłam, że patelnia w niektórych przed położeniem kaczki jest zimna, a raz gorąca. Dlaczego tak jest? Który sposób na usmażenie kaczki jest lepszy? Ten z gorącą patelnią czy może ten z zimną?

Odpowiedz na/ edytuj Patelnia zimna czy ciepła