Z blenderem na wątróbkę :)

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Z blenderem na wątróbkę :)

Noruas
  • Noruas

  • Posty: 228
  • Przepisy: 549
  • Artykuły: 40
Myślałam o drobiowej. Ok. Dziękuje

Odp: Z blenderem na wątróbkę :)

zewa
  • zewa

  • Posty: 1102
  • Przepisy: 2215
  • Artykuły: 131
Wydaje mi się, że to zależy jaką masz wątróbkę i jak chcesz pasztet zrobić. czy taki zapiekany czy składniki usmażone i zmielone ( bo też takie pasztety robią ). Wątróbka drobiowa bez problemu powinna się rozdrobnić ale jeszcze ciepła a z wieprzową czy wołową mogą być wyczuwalne grudki bo jest twardsza. Gotować też bym nie radziła a jedynie sparzyć jeśli pasztet będziesz piekła, bo jak ugotujesz to będzie twarda.

Z blenderem na wątróbkę :)

Noruas
  • Noruas

  • Posty: 228
  • Przepisy: 549
  • Artykuły: 40
Mam pytanie typowego początkującego. Czy za pomocą blendera ręcznego dam radę rozdrobnić wątróbkę tak gładko by nadawała się na pasztet?
Pytam ponieważ nie chcę uszkodzić sprzętu, a maszynkę do mięsa mam dość starą i trudną w obsłudze, nie mówiąc o tym, że nie dostaje jej do użytku
Zastanawiam się czy dobrym pomysłem przed rozdrobnieniem jest ugotowanie wątróbki? Dałoby mi to dodatkowo bulion
Z góry dziękuję za pomoc!

Odpowiedz na/ edytuj Z blenderem na wątróbkę :)