Zapadający się sernik

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Zapadający się sernik

biedroneczki
Wypróbowałam ten sposób z wodą i faktycznie zadziałał. Sernik pięknie wyrósł i nie opadł ani o minimetr Bardzo Ci dziękuję za rade i cenną informację. 

Odp: Odp: Zapadający się sernik

biedroneczki
Bardzo ciekawy pomysł. Jeszcze tak nie piekłam żadnego ciasta. Muszę przetestować ten pomysł. Dam znać jaki efekt osiągnęłam

Odp: Zapadający się sernik

robaczek
  • robaczek

  • Posty: 7
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
biedroneczki napisał(a):

Co zrobić, żeby pięknie wyrośnięty sernik nie opadał tak okropnie? Z sernika, który po upieczeniu był wysokości 6 cm po 30 minutach zostaje sernik o wysokości 2 cm a czasem nawet mniej Oszaleć można W smaku jest super tylko ta dołująca wysokość.

'
Możesz na dół piekarnika dać blachę i wlać do niej wodę. Podczas pieczenia woda będzie parowała ( innego wyjścia nie ma ) Ja tak piekę i mi nie opada.

Odp: Odp: Zapadający się sernik

biedroneczki
Dzięki za rady. Przy następnym pieczeniu sernika je zastosuję. Mam nadzieję, że tym razem sernik nie będzie cieńszy niż deska do krojenia

Odp: Zapadający się sernik

ciasteczka
Po upieczeniu sernika zostaw go w piekarniku przez 5-10 minut przy delikatnie uchylonych drzwiach. Ja tak robię od dłuższego czasu i sernik nie opada. 

Odp: Zapadający się sernik

mocsłodkości
A może otwierasz za szybko piekarnik po upieczeniu sernika? W jakiej temperaturze pieczesz sernik?

Zapadający się sernik

biedroneczki
Co zrobić, żeby pięknie wyrośnięty sernik nie opadał tak okropnie? Z sernika, który po upieczeniu był wysokości 6 cm po 30 minutach zostaje sernik o wysokości 2 cm a czasem nawet mniej Oszaleć można W smaku jest super tylko ta dołująca wysokość.

Odpowiedz na/ edytuj Zapadający się sernik