olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Sałatka fasolkowo-cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pożywna sałatka z wieloma witaminami, w sam raz dla zapracowanych.

Sałatka fasolkowo-cebulowa

Składniki:

Sałatka fasolkowo-cebulowa

 

  • 3 szkl. ugotowanej fasoli
  • 1-2 cebule
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 jajo
  • sól
  • cukier
  • zielenina
  • 2-3 łyżki przegotowanej wody

Sposób przygotowania:

Sałatka fasolkowo-cebulowa
dCebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jaja ugotować na twardo (6 min, od momentu zawrzenia). Olej rozmieszać z musztardą i 2-3 łyżkami przegotowanej wody, dodać przyprawy. Fasolę wymieszać z cebulą i "zaprawą olejową" urpzednio zrobioną. Wstawić na 1-2 h do lodówki. Posypać grubo posiekanym lub startym jajem i udekorować zieleniną.

Tagi:

cebula