Sałatka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szparagowa sałatka- Twa cera będzie gładka.

Sałatka szparagowa

Składniki:

Sałatka szparagowa

 

  • Składniki:
  • 75 dag zielonych szparagów
  • 40 dag truskawek
  • 1 główka sałaty
  • 14 dag wędzonej polędwicy
  • 1/2 pęczka natki
  • 4 łyżki octu z czerwonego wina
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka szparagowa
Przygotowanie:
Szparagi umyć ( odciąć zdrewniałe końce),wrzucić następnie je do osolonego wrzątku,gotować 5 minut.
Osączyć na sitku,odstawić do ostygnięcia,pokroić na skośne kawałki ( o długości 4 cm).
Umyte truskawki należy pokroić starannie w plasterki,sałatę porwać na kawałki.Polędwicę pokroić w paski.
Ocet doprawić według upodobania pieprzem oraz solą,następnie utrzeć z olejem.
Sos wymieszać z posiekaną natką.Składniki sałatki przełożyć na półmisek,polać sosem.