Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Tiramisu a'la Kajoza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Deser dla kogoś kto nie przepada za kawą i alkoholem w deserach, ale lubi "formę" tiramisu :)

Tiramisu a'la Kajoza Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tiramisu a'la Kajoza

 

  • 3 szklanki truskawek (mogą być mrożone)
  • 1 jogurt grecki
  • 2-3 łyżki cukru
  • Paczka biszkoptów (ja użyłam okrągłych)
  • Ok. 250 ml soku pomarańczowego

Sposób przygotowania:

Tiramisu a'la Kajoza
Sok pomarańczowy wlewamy do miseczki, namaczamy w nim biszkopty - po 2-3 na raz (inaczej będą zbyt miękkie) układamy jedną warstwę na dnie naczynia, na to kładziemy cienką warstwę jogurtu greckiego. Na to rozkładamy warstwę pokrojonych truskawek, posypujemy je połową cukru. Na truskawki znowu kładziemy nasączone sokiem biszkopty, a na to ponownie cienką warstwę jogurtu, na jogurt jeszcze raz pokrojone truskawki, które posypujemy cukrem. Tak przygotowany deser, okrywamy folią lub woreczkiem i chowamy do lodówki na ok. 30 minut, po tym czasie jest gotowy do podania :)
Tiramisu a'la Kajoza
Tak wygląda deser z jedną warstwą biszkoptów, jogurtu i truskawek ...
Tiramisu a'la Kajoza
A to deser z kolejną warstwą - na truskawki kładziemy biszkopty i warstwę jogurtu ...

Tagi:

biszkopt