Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Deser truskawkowo bezowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekki, puszysty, smaczny deserek, przekładany masą śmietanową z bezami oraz truskawkami, który przygotujesz w 15 minut.

Deser truskawkowo bezowy

Składniki:

Deser truskawkowo bezowy

 

  • 500 ml śmietany 30%
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 szk. cukru pudru
  • 1 opakowanie truskawek mrożonych
  • 200 g małych bez
  • Sos truskawkowy do dekoracji

Sposób przygotowania:

Deser truskawkowo bezowy

I

Deser truskawkowo bezowy

1. Truskawki odmrażam na sitku, żeby sok nam spłynął.
2. Śmietanę ubijam mikserem razem z mascaropne oraz cukrem.
3. Do masy dodaję bezy, mieszam delikatnie łyżką.
4. Do pucharków nakładam połowę masy, następnie truskawki i pozostałą masę.

II

5. Na koniec polewam sosem truskawkowym.
6. Deserki gotowe.
7. Smacznego