Sposób przygotowania:
Czekoladowy mus na jogurcie z bezami
1. Czekoladę ścieramy na tarce o małych lub średnich oczkach, przekładamy do miseczki, następnie dodajemy gorącą wodę i dokładnie mieszamy, czekolada powinna się rozpuścić.
2. Następnie stopniowo dodajemy jogurt i mieszamy do dokładnego połączenia się składników.
3. Mus przelewamy do pucharków, szklaneczek lub miseczek i odstawiamy do stężenia. Mus można podać również od razu po przygotowaniu.
4. Przed podaniem dekorujemy beżami i cukrową posypką. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi dwie większe lub cztery mniejsze porcje.
Można dać więcej czekolady, wtedy mus będzie bardziej słodki.
Użyłam własnoręcznie pieczonych bez, ale mogą być kupne.
Deser można podać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.
2. Następnie stopniowo dodajemy jogurt i mieszamy do dokładnego połączenia się składników.
3. Mus przelewamy do pucharków, szklaneczek lub miseczek i odstawiamy do stężenia. Mus można podać również od razu po przygotowaniu.
4. Przed podaniem dekorujemy beżami i cukrową posypką. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi dwie większe lub cztery mniejsze porcje.
Można dać więcej czekolady, wtedy mus będzie bardziej słodki.
Użyłam własnoręcznie pieczonych bez, ale mogą być kupne.
Deser można podać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.