Waniliowy zawrót głowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 318

Laskę wanilii naciąć wzdłuż i wyskrobać rdzeń. Rdzeń oraz laskę wanilii zalać 1/2

Waniliowy zawrót głowy

Składniki:

Waniliowy zawrót głowy

 

  • laska wanilii
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 1/2 szklanki herbaty
  • 50 ml brandy

Sposób przygotowania:

Waniliowy zawrót głowy
Laskę wanilii naciąć wzdłuż i wyskrobać rdzeń. Rdzeń oraz laskę wanilii zalać 1/2 szklanki wody, dodać cukier. Zagotować, następnie kilka minut gotować na malutkim ogniu. Wyjąć laskę i rdzeń wanilii, dodać troszkę miodu, brandy i zaparzoną herbatę. Wymieszać i przelać do filiżanki lub kubka.