Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Ananas z kremem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Deser z ananasa z kremem z białek.

Ananas z kremem ptysiowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ananas z kremem ptysiowym

 

Sposób przygotowania:

Ananas z kremem ptysiowym
Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać do nich połowę cukru, cały czas ubijać. Dodać również sok z cytryny i wymieszać. Resztę cukru wsypać do garnka, dolać do niego wodę i gotować kilka minut, aż cukier się rozpuści, a syrop lekko zgęstnieje. Gorący syrop powoli wlewać do ubitych z cukrem białek (cały czas ubijać). Gotowy krem schłodzić w lodówce. Ananasa obrać, usunąć twardy rdzeń. Ananasa pokroić na mniejsze kawałki i rozłożyć do pucharków. Krem ptysiowy przełożyć do szprycy do ozdabiania tortów i wycisnąć na ananasa.
Ananas z kremem ptysiowym
Białka jaj ubite z cukrem na puszystą pianę.
Ananas z kremem ptysiowym
Gorący syrop przygotowany z cukru i wody.
Ananas z kremem ptysiowym
Obrany pokrojony ananas rozłożony do pucharków.

Tagi:

jajko jajka