Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Ananasowo-brzoskwiniowy deser

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo smaczny deser z mascarpone i owocami

Ananasowo-brzoskwiniowy deser Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ananasowo-brzoskwiniowy deser

 

  • 5 plastrów ananasa z puszki
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 1 op serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 300 ml śmietany 30%
  • 1 brzoskwinia

Sposób przygotowania:

Ananasowo-brzoskwiniowy deser
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szkl wrzącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Przekładamy do pucharków. Zalewamy przestudzoną galaterką i odstawiamy do stężenia. Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek i delikatnie mieszamy. Przekładamy do pucharków z galaretką. Całość dekorujemy pokrojoną brzoskwinią.
Ananasowo-brzoskwiniowy deser
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szkl wrzącej wody.
Ananasowo-brzoskwiniowy deser
Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Przekładamy do pucharków. Zalewamy przestudzoną galaterką i odstawiamy do stężenia.
Ananasowo-brzoskwiniowy deser
Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem.
Ananasowo-brzoskwiniowy deser
Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek i delikatnie mieszamy. Przekładamy do pucharków z galaretką. Całość dekorujemy pokrojoną brzoskwinią.