zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Ananasowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny ananasowy przekładaniec

Ananasowy przekładaniec

Składniki:

Ananasowy przekładaniec

 

  • 25dag maki pszennej
  • 25dag cukru
  • 25dag masla
  • 25dag ananasa z puszki
  • 8 jajek
  • proszek do pieczenia
  • Krem:
  • 12 zoltek
  • 20dag cukru
  • 25dag masla
  • 100ml naparu z rozpuszczalnej kawy
  • orzechy

 

Sposób przygotowania:

Ananasowy przekładaniec
4 zoltka i 4 jajka ubic z cukrem na jednolita mase.Dodac make i proszek do pieczenia,4 bialka ubite na sztywna piane i stopione,ostudzone maslo.Wymieszac dokladnie ciasto,dodac ananasy,blache wylozyc pergaminem,wylac na nia ciasto.Piec okolo 1 godziny w piekarniku nagrzanym do temp.180st. Zoltka ubic z cukrem i kawa az masa zgestnieje.Maslo ucierac ze stopniowo dodawana masa kawowa.Ostudzone ciasto pokroic na 3 platy,przelozyc kremem.Wierzch udekorowac orzechami