Sposób przygotowania:
Andruty z galaretką
Masło, mleko i cukier dzielimy na pół. Do dwóch rondelków wlewamy mleko i rozpuszczamy po 100g masła i po połowie cukru, mieszamy aż do rozpuszczenia cukru i zagotowujemy. Kolejno wsypujemy do jednego z rondelków galaretkę wiśniową, zaś do drugiego galaretkę agrestową. Mieszamy cały czas gotując na małym ogniu., aż do rozpuszczenia galaretek. Gotowe masy chwilę przestudzamy. Będą dość rzadkie, ale zaczną później szybko gęstnieć. Na deseczce rozkładamy andruta, smarujemy go czerwoną galaretką, kładziemy drugiego andruta i mocno przyciskamy. Następnie smarujemy zieloną galaretką. Postępowanie powtarzamy aż do skończenia andrutów. Andruty odstawiamy do połączenia z galaretką. Po około 1-2 godziny andruty kroimy na kwadraty. Smacznego :)