benenati

benenati

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Andruty z masą kajmakową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przygotowaną masą smarujemy wafle.

Andruty z masą kajmakową

Składniki:

Andruty z masą kajmakową

 

  • paczka wafli suchych
  • puszka słodkiego mleka skondensowanego
  • kostka margaryny lub masła w temp. pokojowej

Sposób przygotowania:

Andruty z masą kajmakową
Puszkę mleka [zamkniętą] gotujemy w garnku z wodą 2-3 godziny. Po ugotowaniu wyjmujemy puszkę, otwieramy i wyjmujemy masę. Lekko studzimy, a następnie miksujemy z masłem. Wafle smarujemy masą i układamy jeden na drugim-wierzchniego nie smarujemy. Przykrywamy papierem i na wierzch kładziemy coś cięższego w celu dociśnięcia.

Tagi:

kajmakowa