Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Wafle z masą z mleka w proszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Szybko, bez pieczenia, smaczna przekąska do kawy czy herbaty, czyli prosta masa do przełożenia wafli.

Wafle z masą z mleka w proszku

Składniki:

Wafle z masą z mleka w proszku

 

  • 1 opakowanie wafli
  • 1/2 kostki masła
  • 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 i 1/2 szklanki mleka w proszku
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Wafle z masą z mleka w proszku
Masło roztopić w rondelu, połączyć z cukrem pudrem i mlekiem (w płynie). Ostudzić. Następnie dodać mleko w proszku, jajko i kakao. Dokładnie wymieszać. Posmarować nimi wafle. Masa jest bardzo słodka. Żeby była mniej słodka wystarczy dodać mniej cukru, lekko zredukować ilość mleka i można dodać jeszcze trochę kakao.