cremebrule

cremebrule

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 29]

Angielski tygiel z wolowina i piwem ale

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Angielski tygiel z wolowina i piwem ale to szybkie i proste danie

Angielski tygiel z wolowina i piwem ale

Składniki:

Angielski tygiel z wolowina i piwem ale

 

  • 500g miesa wolowego na gulasz
  • 3 lyzki maki
  • olej
  • 2 cebule
  • 300g marchewki
  • 200g korzenia pietruszki
  • 0.5l mocnego piwa typu ALE
  • kilka galazek swiezego tymianku (ew. suszony)
  • liscie laurowe
  • sol, pieprz

Sposób przygotowania:

Angielski tygiel z wolowina i piwem ale
Wolowine wymieszac z maka, sola (dosc duzo) i pieprzem, przesmazyc na oleju, warzywa pokroic w dosc spore kawalki, rowniez przesmazyc na oleju, w naczyniu do zapiekania polaczyc mieso, warzywa, liscie laurowe i tymianek, zalac piwem i wstawic na 2-2,5h do piekarnika (170 stopni).