renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Arbuzowo i galaretkowo dla ochłody

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zimna galaretka malinowa i schłodzony arbuz z jogurtem naturalnym, pycha! Polecam na letnie ochłodzenie.

Arbuzowo i galaretkowo dla ochłody

Składniki:

Arbuzowo i galaretkowo dla ochłody

 

  • 1 galaretka malinowa
  • ćwiartka małego arbuza
  • garść malin
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 garście słonecznika łuskanego i garść rodzynek

Sposób przygotowania:

Arbuzowo i galaretkowo dla ochłody

Przygotowanie składników

Arbuzowo i galaretkowo dla ochłody
Galaretkę, arbuza pokroić w kostkę, jogurt wymieszać z miodem

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie zgodnie z instrukcja na opakowaniu i pozostawić do stężenia. Następnie pokroić ja w kostkę, schłodzonego arbuza również. Słonecznik podprażyć na gorącej patelni, schłodzić i wymieszać z rodzynkami. Jogurt naturalny wymieszać z miodem.

Pierwsza warstwa

Arbuzowo i galaretkowo dla ochłody
W pucharkach ułożyć galaretkę pokrojoną w kostkę.

Przygotować pucharki i ułożyć w nich kostki galaretki.

Następne warstwy

Arbuzowo i galaretkowo dla ochłody
Następną warstwą jest arbuz i jogurt wymieszany z miodem.

Na galaretkę ułożyć kostki arbuza i polać jogurtem.

Pierwsza dekoracja

Arbuzowo i galaretkowo dla ochłody
Na jogurt posypać słonecznik z rodzynkami.

Posypać jogurt prażonym słonecznikiem wymieszanym z rodzynkami

Końcowa dekoracja

Arbuzowo i galaretkowo dla ochłody
Przed podaniem udekorować malinami i zajadać.

Na koniec udekorować malinami i podawać.