halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Deser z arbuzem i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z budyniu śmietankowego i czekoladowego można przyrządzić smaczny deser z owocami sezonowymi .Ten deser jest z arbuzem oraz brzoskwiniami.

Deser z arbuzem i brzoskwiniami

Składniki:

Deser z arbuzem i brzoskwiniami

 

  • budyń śmietankowy mały 1 sztuka
  • budyń czekoladowy mały sztuka
  • mleko 1 litr
  • arbuz miąższ 50 dag
  • brzoskwinie 3 sztuki
  • likier cytrynowy 8 łyżki

Sposób przygotowania:

Deser z arbuzem i brzoskwiniami
Miąższ arbuza pokroić w grubą kostkę.Brzoskwinie obrać, pokroić na małe kawałki wg uznania. Budyń śmietankowy ugotować wg przepisu na opakowaniu oraz ugotować budyń czekoladowy.Przygotować 4 pucharki. Włożyć na dno pucharków budyń śmietankowy, następnie budyń czekoladowy. Na czekoladowy budyń włożyć ponownie śmietankowy. Na wierzchu deseru ułożyć pokrojonego arbuza i brzoskwinie. Polać likierem cytrynowym w wersji dla dorosłych . Jeśli deser ma być dla dzieci podajemy bez likieru.