Sposób przygotowania:
Mrożony deser z arbuza
Przygotowanie
1. arbuza kroimy w kostki. Usuwamy skórę i pestki.Miksujemy miąższ i wstawiamy do lodówki
2. Miętę myjemy i osuszamy. 2 gałązki odkładamy, z reszty obrywamy listki. Miksujemy z sokiem z cytryny i cukrem. Mieszamy z musem arbuza. Wkładamy na półtorej godziny do lodówki. wyjmujemy i miksujemy.
3. Deser wkładamy do pucharków i dekorujemy bita śmietaną oraz miętą
1. arbuza kroimy w kostki. Usuwamy skórę i pestki.Miksujemy miąższ i wstawiamy do lodówki
2. Miętę myjemy i osuszamy. 2 gałązki odkładamy, z reszty obrywamy listki. Miksujemy z sokiem z cytryny i cukrem. Mieszamy z musem arbuza. Wkładamy na półtorej godziny do lodówki. wyjmujemy i miksujemy.
3. Deser wkładamy do pucharków i dekorujemy bita śmietaną oraz miętą