iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Arbuzowo-miętowy napój

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Przepyszny napój o smaku arbuzowym z bardzo wyraźna nutą chłodzącej mięty nie ma nic lepszego na upalne dni.

Arbuzowo-miętowy napój

Składniki:

Arbuzowo-miętowy napój

 

  • 1,5 kg arbuza
  • świeża mięta
  • 1 litr kefiru
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

Arbuzowo-miętowy napój

ETAP 1:

Arbuzowo-miętowy napój
Z arbuza usunąć troszkę czarnych pestek.

Arbuza pokroić w większą kostkę i jeśli to możliwe pozbawić nadmiaru czarnych pestek choć nie trzeba ich wszystkich wybierać, arbuza przełożyć do dzbanka blendera, dodać sporą ilość mięty ja dałam prawie 3/4 z doniczki i dokładnie zmiksować.

ETAP 2:

Arbuzowo-miętowy napój
Dodać kefir wymieszać i dosłodzić oraz schłodzić.

Do owocowego musu dodać kefir, dokładnie wymieszać i dosłodzić lekko miodem choć to nie jest konieczne jeśli arbuz był bardzo słodki przed podaniem napój dobrze schłodzić lub podawać z lodem bo tylko zimny naprawdę gasi pragnienie, polecam.