Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami

Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami

 

  • około 500 g arbuza
  • 15 truskawek
  • 2-3 łyżeczki płatków migdałowych
  • melisa do dekoracji
  • (opcjonalnie cukier puder)

Sposób przygotowania:

Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami
Arbuza dokładnie oczyszczamy z pestek i przekładamy do malaksera - rozdrobnimy go na malutkie cząstki, przekładamy do pojemnika który może zamknąć, następnie oczyszczamy truskawki i także je rozdrabniamy, rozdrobnione truskawki przekładamy o arbuza i mieszamy, zamykamy pojemnik i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin - co pewien czas rozdrabniamy marznący sorbet widelcem, kiedy sorbet jest gotowy przekładamy do pucharków, posypujemy migdałami i dekorujemy melisą.
Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami
arbuza poczyszczamy z pestek i przekłądamy do malaksera
Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami
arbuza rozdrabniamy do uzyskania masy sorbetowej
Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami
truskawki myjemy i oczyszczamy oraz rozdrabniamy
Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami
arbuza łączymy z truskawkami i mrozimy kilka godzin