Sposób przygotowania:
Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami
Arbuza dokładnie oczyszczamy z pestek i przekładamy do malaksera - rozdrobnimy go na malutkie cząstki, przekładamy do pojemnika który może zamknąć, następnie oczyszczamy truskawki i także je rozdrabniamy, rozdrobnione truskawki przekładamy o arbuza i mieszamy, zamykamy pojemnik i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin - co pewien czas rozdrabniamy marznący sorbet widelcem, kiedy sorbet jest gotowy przekładamy do pucharków, posypujemy migdałami i dekorujemy melisą.
![Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sorbet-arbuzowo-truskawkowy-z-migdalami-205737.jpg)
![Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sorbet-arbuzowo-truskawkowy-z-migdalami-205738.jpg)
![Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sorbet-arbuzowo-truskawkowy-z-migdalami-205739.jpg)
![Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sorbet-arbuzowo-truskawkowy-z-migdalami-205740.jpg)
2milutka