Sposób przygotowania:
Aromatyczne wino na chłodne wieczory
Do garnka wkładamy 10-15 sztuk goździków, następnie wlewamy do nich wino i porzadnie je podgrzewamy (ale nie gotujemy!), następnie pozostawiamy je tak na minimum 30 minut aby przeszło aromatem goździków.
Po tym czasie ponownie podgrzewamy wino i wkrawamy 3-4 plastry obranej ze skórki pomarańczy. Podgrzewamy wino, ale nie gotujemy.
Po wyłączeniu ognia dodajemy miód i całość bardzo dokładnie mieszamy aż do rozpuszczenia. Jeśli dajemy sztuczny to można dac nieco wiecej bo jest mniej słodki.
Gorące wino wlewamy do lampek i pijemy na gorąco. Porzadnie rozgrzewa:)
Po tym czasie ponownie podgrzewamy wino i wkrawamy 3-4 plastry obranej ze skórki pomarańczy. Podgrzewamy wino, ale nie gotujemy.
Po wyłączeniu ognia dodajemy miód i całość bardzo dokładnie mieszamy aż do rozpuszczenia. Jeśli dajemy sztuczny to można dac nieco wiecej bo jest mniej słodki.
Gorące wino wlewamy do lampek i pijemy na gorąco. Porzadnie rozgrzewa:)