PannaLiliana

PannaLiliana

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Aroniówka.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nalewka na zimowe długie wieczory:)

Aroniówka.

Składniki:

Aroniówka.

 

  • 1 kg aronii
  • 200 liści wiśni
  • 1 kg cukru
  • 1,5 litra wody
  • 20 g kwasku cytrynowego
  • pół litra spirytusu

Sposób przygotowania:

Aroniówka.
Na dno garnka ułożyć liście wiśni, na wierzch owoce aronii. Zalać 1,5 litra wody. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem 20 min do 30.Przecedzić, dodać 1 kg cukru, kwasek cytrynowy. Dokładnie rozmieszać i dodać 1/2 litra spirytusu.