Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Austriacki Sos jabłkowo-chrzanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

idealnie nadaje się do wołowiny najlepiej gotowanej

Austriacki Sos jabłkowo-chrzanowy

Składniki:

Austriacki Sos jabłkowo-chrzanowy

 

  • 2 niezbyt kwaśne jabłka(zetrzeć na tarce o grubych oczkach)
  • kawałek świeżego chrzanu(obrać i i zatrzeć na tarce)
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • cukier
  • naturalny sok jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Austriacki Sos jabłkowo-chrzanowy
jabłka chrzan wymieszać razem dodać sok z cytryny sól i pieprz i cukier połączyć z taką ilością soku z jabłek żeby powstał gęsty sos