iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron z tapioką i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Takie szybkie dania wspaniale pasują na weekend. Mamy czas odpocząć ponieważ dobry obiad to zaledwie 6 min w kuchni. Danie mało kaloryczne i pełne smaku.

Makaron z tapioką i grzybami

Składniki:

Makaron z tapioką i grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z tapioką i grzybami
Makaron z tapioką zalewamy gorąca wodą i odstawiamy.

Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.

Piersi z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. doprawiamy sosem sojowym i sosem chilli . Dodajemy troszkę oleju i mieszamy. Odstawiamy.

Na patelni podsmażamy zamarynowane mięso,dodajemy pokrojony czosnek, pokrojony por -mieszamy chwilę smażymy.

Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Chwile smażymy. Dodajemy odsączony makaron i odsączone grzyby mun. Mieszamy.

Doprawiamy sosem sojowym do smaku.