Sposób przygotowania:
Mandazi bananowe
Banany obieramy, kroimy na 3 części, przekładamy do miksera (najlepiej kielichowego ). Do bananów wbijamy jajko i wlewamy mleko –miksujemy około 30 sekund. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia miksujemy aż składniki połączą się i ciasto będzie gładkie.
Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany więc jeśli jest zbyt rzadkie dodajemy więcej mąki, jeśli zbyt gęste więcej mleka. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy 3-4 minut, aż mandazi nabiorą złotego koloru.
Usmażone mandazi odsączamy na ręczniku papierowym. Lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem i delektujemy się ich delikatnym smakiem, smacznego ; )
Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany więc jeśli jest zbyt rzadkie dodajemy więcej mąki, jeśli zbyt gęste więcej mleka. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy 3-4 minut, aż mandazi nabiorą złotego koloru.
Usmażone mandazi odsączamy na ręczniku papierowym. Lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem i delektujemy się ich delikatnym smakiem, smacznego ; )
lukrowanepierniczki