Sposób przygotowania:
Babeczki francuskie
1. Przygotowałam małe foremki silikonowe, które wylepiłam ciastem francuskim. Foremek silikonowych nie trzeba niczym smarować.
2. Otworzyłam puszkę z połówkami brzoskwiń, wyjęłam owoce i odsączyłam je na sicie. Sok z tych owoców można wypić lub tez wykorzystać do upieczenia innego ciasta.
3. Do każdej wylepionej foremki z ciastem włożyłam połówkę brzoskwini wierzchem do góry.
4. Teraz wycięłam z ciasta francuskiego koła wielkości szklanki. Koła nałożyłam kolejno na foremki z brzoskwiniami. Dokładnie palcami oblepiłam brzegi, aby nie było żadnego otworu.
5. Całe jajko roztrzepałam widelcem, a następnie pędzelkiem posmarowałam wierzch każdej babeczki.
6. Na koniec każdą babeczkę posypałam gruboziarnistym cukrem kandyzowanym.
7. Nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i wstawiłam babeczki na około 15 minut.
8. Babeczki z brzoskwinią smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego !
Uwaga: Środek babeczek może być wypełniony różnymi owocami, zależy kto co lubi. Posypka też może być według własnego uznania.
2. Otworzyłam puszkę z połówkami brzoskwiń, wyjęłam owoce i odsączyłam je na sicie. Sok z tych owoców można wypić lub tez wykorzystać do upieczenia innego ciasta.
3. Do każdej wylepionej foremki z ciastem włożyłam połówkę brzoskwini wierzchem do góry.
4. Teraz wycięłam z ciasta francuskiego koła wielkości szklanki. Koła nałożyłam kolejno na foremki z brzoskwiniami. Dokładnie palcami oblepiłam brzegi, aby nie było żadnego otworu.
5. Całe jajko roztrzepałam widelcem, a następnie pędzelkiem posmarowałam wierzch każdej babeczki.
6. Na koniec każdą babeczkę posypałam gruboziarnistym cukrem kandyzowanym.
7. Nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i wstawiłam babeczki na około 15 minut.
8. Babeczki z brzoskwinią smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego !
Uwaga: Środek babeczek może być wypełniony różnymi owocami, zależy kto co lubi. Posypka też może być według własnego uznania.