Sposób przygotowania:
Francuskie babeczki z budyniem i owocami
Morele bez skórki i śliwki wypestkować. Gotowe ciasto francuskie wyjąć z lodówki, pozostawić przynajmniej na pół godziny w temp. pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, pokroić na 12 kwadratów. Włożyć do foremek muffinkowych, docisnąć, nakłuć widelcem, włożyć na 4-5 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, podpiec.
Budyń: 100 ml mleka wymieszać żółtkami, mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, cukrem z wanilią i cukrem kryształem. Resztę mleka zagotować , połączyć z mlekiem z żółtkami i ugotować budyń.
Gorący przełożyć do podpieczonych babeczek, ułożyć po ćwiartce śliwki i moreli, posypać płatkami migdałowymi. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Budyń: 100 ml mleka wymieszać żółtkami, mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, cukrem z wanilią i cukrem kryształem. Resztę mleka zagotować , połączyć z mlekiem z żółtkami i ugotować budyń.
Gorący przełożyć do podpieczonych babeczek, ułożyć po ćwiartce śliwki i moreli, posypać płatkami migdałowymi. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.