Sposób przygotowania:
Vol-au-vent z pianką truskawkową
-Umyte, obrane truskawki połączyć z cukrem i zmiksować na gładki mus.-Do musu truskawkowego wbić białko i przy pomocy robota ubijać tak długo ,aż powstanie gęsta, puszysta masa /5-6 minut/. -Gotowy mus przełożyć do rękawa cukierniczego i wstawić na 15 minut do lodówki. -We wgłębienia ciastek francuskich nałożyć frużelinę truskawkową, a następnie wypełnić schłodzonym musem truskawkowym. -Gotowe vol-au-vent przełożyć na półmisek ,ozdobić miętą i kawałeczkami truskawek. Można posypać grubą posypką z cukru. Jeśli okaże się, że pianki truskawkowej jest za dużo można ją przełożyć do pojemnika lub małych kubeczków izamrozić. Otrzymamy pyszne ,delikatne i "chudziutkie" lody truskawkowe. Desre nalezy przygotować tuż przed podaniem,ponieważ dłuższe przechowywanie powoduje,że ciasto nasiaka wilgocią i nie jest już takie smaczne.