Sposób przygotowania:
Babeczki truskawkowe
Truskawki myjemy i szypułkujemy.Odkładamy tyle truskawek ile bedzie babeczek (do dekoracji) a pozostałe miksujemy z jogurtem i śmietaną.dodajemy kilka łyżek cukru do smaku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia dodajemy masło i razem siekamy nożem. Dodajemy resztę składników , szybko zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na około godzinkę. Ciasto wyjmujemy i rozwałkowujemy na grubość 3 mm, wykraiwamy foremkami z ciasta babeczki i wypełniamy foremki. Pieczemy 20 minut w 180st C na złoty kolor.
Upieczone i ostudzone babeczki wypełniamy koktajlem truskawkowym truskaweczkami i bitą śmietaną.
W sam raz na przyjecie dziecięce.
Upieczone i ostudzone babeczki wypełniamy koktajlem truskawkowym truskaweczkami i bitą śmietaną.
W sam raz na przyjecie dziecięce.