Sposób przygotowania:
Babeczki z budyniem i wiśnienką
Mąkę, masło,cukier waniliowy,cukier i żółtka posiekać nożem. Nastepnie wyrobić ciasto rękoma aby było elastyczne. Foremki do malutkich babeczek smarujemy tłuszczem i wylepiamy cienko ciastem. Wcześniej ciasto można rozwałkować na małe placuszki−ok wielkości szklanki. Babeczki pieczemy (ułożone na blaszce) w temp. 180 st C aż się zarumienią (ok.10−15 min). Po upieczeniu wyciągamy babeczki z foremek i w tych samych foremkach pieczemy następne. Galaretke rozpuścić w 1/2 l wody. Ostudzić. Smak wg własnego gustu. Budynie gotujemy wg przepisu na opakowaniu − dopiero jak będą upieczone wszystkie babeczki. Ugotowany budyń nakładamy łyżką do babeczek. na wierzch kładziemy wisienkę lub dwie −bez pestki. Wiśnie mogą być świeże, mrożone lub z syropu. Wiśnie można też zastąpić truskawką. Zostawić do ostudzenia budyniu. Wierzch babeczek polać lekko tężejącą galaretką − łyżeczką. Włożyć do lodówki aby galaretka stężała. Na całości zrobić esy−floresy z polewy czekoladowej.