czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Babeczki z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jogurtowe muffiny z jagodami i kremem, to idealny deser na niedzielne popołudnie do filiżanki kawy :)

Babeczki z kremem

Składniki:

Babeczki z kremem

 

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/3 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mrożonych jagód
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • krem i kolorowe posypki

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem
Jajko roztrzepać z jogurtem, następnie dodać mąkę, wiórki kokosowe, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

Ciasto wymieszać na jednolitą masę łyżką, wsypać mrożone jagody, a następnie nałożyć do papilotek i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do zrumienienia, przez 20-30 minut. 

Wystudzone muffinki udekorować kremem i posypkami. U mnie gotowy krem, raz na jakiś czas można się skusić na gotowca :)