Sposób przygotowania:
Keksowe babeczki z kremem
Utrzeć masło na pulchną masę. Kolejno dodajemy cukier, jajka i partiami mąkę wymieszaną z proszkiem. Ucierać aż masa będzie puszysta. Dodać cukier waniliowy, posiekane orzechy, imbir i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać łyżką.
Ciasto wyłożyć do foremki na babeczki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w 170-180 C ok. 20 minut.
Zrumienione babeczki przestudzić, ostrym nożem ściąć wierzch w środku wyciąć niewielki otwór.
Wgłębienie napełnić konfiturą z wiśniami.
Ubić schłodzoną śmietanę, dodać cukier puder, sok z cytryny i jagody acai, lekko wymieszać. Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić babeczki.
Na wierzchu babeczek wyłożyć całe wiśnie i nałożyć konfiturę.
Ciasto wyłożyć do foremki na babeczki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w 170-180 C ok. 20 minut.
Zrumienione babeczki przestudzić, ostrym nożem ściąć wierzch w środku wyciąć niewielki otwór.
Wgłębienie napełnić konfiturą z wiśniami.
Ubić schłodzoną śmietanę, dodać cukier puder, sok z cytryny i jagody acai, lekko wymieszać. Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić babeczki.
Na wierzchu babeczek wyłożyć całe wiśnie i nałożyć konfiturę.
ewaeu
monikaT83