Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z kremem i truskawkamiCiasto kruche
Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Pieczenie babeczek
Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem, każdą foremkę wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15 minut.
Przygotowanie kremu
Z mleka odlewamy pół szklanki, wsypujemy obydwie mąki ,dodajemy żółtka i miksujemy mikserem. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy rozmieszane mleko z budyniem i gotujemy budyń. Masło ucieramy do białości, ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Kremem wypełniamy upieczone babeczki.
Dekorowanie babeczek
Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy i osuszamy. Dekorujemy babeczki wkładając w środek każdej babeczki po całej truskawce, a po bokach układamy truskawki przekrojone na połowę. Babeczki są najlepsze na drugi dzień.
weronikaS