Sposób przygotowania:
Malinowe babeczki z kremem z bezyprzepis na 12 sztuk małych babeczek
Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier stopniowo i dalej ubijam. Dodaję żółtka i ubijam aż masa będzie puszysta. Maki przesiewam i dodaję stopniowo do masy, mieszając łyżką od spodu.
ETAP 2:
Foremki do babeczek smaruję dokładnie, obsypuję kaszką manną. ciasto wylewam do 2/3 wysokości foremek. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni na 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika wyjmuje babeczki z foremek jeszcze ciepłe.
Krem:
Maliny przekładam do garnka, dodaję wodę i gotuję na wolnym ogniu aż zrobią się miękkie. Przecieram przez sito. Odstawiam do wystygnięcia. białka wbijam do misy która ustawiam na garnku z wodą.
ETAP 4:
Do białek dodaję cukier i mieszam rózgą do czasu aż cukier się rozpuści. Sprawdzam palcami czy jest dobrze rozpuszczony. Odstawiam z garnka i miksuję mikserem 10 minut aż białka zrobią się zimne i dobrze ubite czyli gęste. Dodaję stopniowo pokrojone masło i dalej ubijam. Masa zrobi się gęsta, w pewnym momencie jakby zwarzona ale tak ma być. Na końcu dodaję sok z malin który powstał po przetarciu ich. Miksuję do połączenia składników. krem przekładam do worka cukierniczego i dekoruję zimne babeczki. Układam maliny, mięte, listki czekoladowe.
jaNina
karola25