Sposób przygotowania:
Krem truskawkowyprzygotowanie
Truskawki myjemy i odsączamy na sicie.
Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej, przegotowanej wody i odstawiamy do napęcznienia, potem podgrzewamy tylko do rozpuszczenia- studzimy.
Suche oczyszczamy z szypułek, kilka odkładamy, a resztę miksujemy na papkę.
Odłożone owoce kroimy w kosteczkę.
przygotowanie
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i truskawki ( papkę i pokrojone)- delikatnie mieszamy.
Do żelatyny dodajemy 1 łyżkę śmietany i mieszamy do połączenia, teraz dopiero dodajemy do masy truskawkowej i krótko, ale dokładnie łączymy robotem.
Krem mamy gotowy, teraz wykorzystujemy go według uznania:)
Jeżeli jednak ma być nadzieniem do rolady to odczekajcie aż zacznie wyraźnie tężeć:)