reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Krem truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nie wytrzymałam i kupiłam;) I chyba mi się udało bo nawet smakowały jak truskawki, choć do naszych ogródkowych, wygrzanych na słonku, jeszcze im daleko.

Krem truskawkowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krem truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Krem truskawkowy

przygotowanie

Krem truskawkowy
truskawki przed miksowaniem dokładnie osuszamy

Truskawki myjemy i odsączamy na sicie.

Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej, przegotowanej wody i odstawiamy do napęcznienia, potem podgrzewamy tylko do rozpuszczenia- studzimy.

Suche oczyszczamy z szypułek, kilka odkładamy, a resztę miksujemy na papkę.

Odłożone owoce kroimy w kosteczkę.

przygotowanie

Krem truskawkowy
śmietana przed ubijaniem musi być dobrze schłodzona

Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i truskawki ( papkę i pokrojone)- delikatnie mieszamy.

Do żelatyny dodajemy 1 łyżkę śmietany i mieszamy do połączenia, teraz dopiero dodajemy do masy truskawkowej i krótko, ale dokładnie łączymy robotem.

Krem mamy gotowy, teraz wykorzystujemy go według uznania:)

Jeżeli jednak ma być nadzieniem do rolady to odczekajcie aż zacznie wyraźnie tężeć:)