Sposób przygotowania:
Babeczki z nadzieniem dla dzieci
1. Nadzienie z Kubisia to nic innego jak budyń wykonany wg przepisy umieszczonego na opakowaniu. Wyjątek stanowi fakt, iż zamiast mleka używamy soku. Aby nadzienie nie było zbyt wodniste zmieniamy proporcję, czyli w przypadku budyniu na 500 ml mleka, dodajemy Kubusia 350 ml.
2. Przesiewamy mąkę z sodą. Dodajemy sól i cukier. W drugiej misce przygotowujemy składniki mokre, czyli wodę, olej i jogurt. Do składników mokrych wsypujemy składniki suche i całość mieszamy mikserem na bardzo wolnych obrotach.
3. Do foremek wlewamy po łyżeczce ciasta. Na to nakładamy łyżeczkę budyniu i całość uzupełniamy ciastem do wysokości ¾ .
4. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, 200 stopni na około 20 minut. 20 minut wymagają babeczki o średnicy 4 cm. Jeżeli masz większe proponuję piec około 25 minut. Warto sprawdzić patyczkiem przed wyjęciem.
2. Przesiewamy mąkę z sodą. Dodajemy sól i cukier. W drugiej misce przygotowujemy składniki mokre, czyli wodę, olej i jogurt. Do składników mokrych wsypujemy składniki suche i całość mieszamy mikserem na bardzo wolnych obrotach.
3. Do foremek wlewamy po łyżeczce ciasta. Na to nakładamy łyżeczkę budyniu i całość uzupełniamy ciastem do wysokości ¾ .
4. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, 200 stopni na około 20 minut. 20 minut wymagają babeczki o średnicy 4 cm. Jeżeli masz większe proponuję piec około 25 minut. Warto sprawdzić patyczkiem przed wyjęciem.