dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Babeczki z serka homogenizowanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Białe babeczki z kiwi...;D

Babeczki z serka homogenizowanego

Składniki:

Babeczki z serka homogenizowanego

 

  • 400 g waniliowego sera homogenizowanego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 3 płaskie łyżeczki żelatyny
  • 2 kiwi

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z serka homogenizowanego
Żelatynę i cukier rozpuść w pół szklanki wrzątku, odstaw do przestudzenia. Odrobinę wylej na dno i ścianki foremek (na babeczki), odstaw do lodówki, żeby galaretka stężała. Ułatwi to wyjmowanie deseru z foremek.
Przestudzoną żelatynę dokładnie wymieszaj z serkiem homogenizowanym. Nałóż masę do foremek (4 większe albo 8 małych), wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Żeby wyjąć deser, zanurz foremkę na sekundę w gorącej wodzie. Babeczki udekoruj kiwi lub sezonowymi owocami

Tagi:

sery ser