Sposób przygotowania:
Babka deserowa z galaretek
Galaretki rozpuszczam w połowie ilości wody podanej na opakowaniu.
Schłodzoną śmietanę ubijam, dodaję 2 tężejące agrestowe galaretki. Do formy wlewam 1/3 masy śmietanowo-galaretkowej, wstawiam do lodówki na 20 min., po stężeniu wylewam tężejącą truskawkową galaretkę, wstawiam do lodówki, wylewam 1/3 masy, wstawiam do lodówki do stężęnia, postępować tak, aż do wyczerpania składników. Wstawiam do lodówki na min. 2 godziny.
Dobrze stężoną babkę wyjmuję z formy i kroję na porcje, podaję. Trzymam w lodówce.
Schłodzoną śmietanę ubijam, dodaję 2 tężejące agrestowe galaretki. Do formy wlewam 1/3 masy śmietanowo-galaretkowej, wstawiam do lodówki na 20 min., po stężeniu wylewam tężejącą truskawkową galaretkę, wstawiam do lodówki, wylewam 1/3 masy, wstawiam do lodówki do stężęnia, postępować tak, aż do wyczerpania składników. Wstawiam do lodówki na min. 2 godziny.
Dobrze stężoną babkę wyjmuję z formy i kroję na porcje, podaję. Trzymam w lodówce.
marietta