SUPERPRZEPIS

Gęsina z marynowanym imbirem

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Gęsina z marynowanym imbirem Więcej zdjęć (4)

Pierś z gęsi z dodatkiem imbiru.

Składniki:

Gęsina z marynowanym imbirem

 

 

Sposób przygotowania:

Gęsina z marynowanym imbirem
Pierś marynujemy w sosie sojowym, miodzie i czosnku przez 24 godziny w chłodnym miejscu. Skórkę nacinamy w paski, nacieramy solą i pieprzem, pierś smażymy od strony skórki około 10-15 minut, tak aby jak najwięcej wytopiło się tłuszczu, a skórka była chrupiąca, przekładamy na drugą stronę i smażymy na wytopionym tłuszczu 10 minut. Gotową odstawiamy na 5 minut, następnie kroimy w cienkie plasterki, układamy na talerzu, przyozdabiamy zieleniną i imbirem. Smacznego.
Gęsina z marynowanym imbirem
Pierś marynujemy, następnie nacinamy skórkę.
Gęsina z marynowanym imbirem
Dokładnie nacieramy solą i pieprzem ..
Gęsina z marynowanym imbirem
Smażymy na złoty kolor z każdej strony .

Tagi:

sosy