Sposób przygotowania:
Babka piegusek
To robimy pieguska bardzo lubię go robić moja córka ma frajdę jak wsypuje mak :)
1 - Miękką margarynę zmiksuj z cukrem i żółtkami.
2- Białka ubij na sztywną pianę.
3 - Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i makiem.
4- Masę żółtkową połącz delikatnie z pianą z białek i mąką z makiem.
5 - Wymieszane składniki wylewamy do prostokątnej blaszki wysmarowanej margaryna i posypanej bułka tartą
6- Piecz w 180 st.C około 40 minut
7 - Po upieczeniu wyciągnij z foremki zrób polewę z czekolady polej pieguska i posyp kolorowymi wiórkami
1 - Miękką margarynę zmiksuj z cukrem i żółtkami.
2- Białka ubij na sztywną pianę.
3 - Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i makiem.
4- Masę żółtkową połącz delikatnie z pianą z białek i mąką z makiem.
5 - Wymieszane składniki wylewamy do prostokątnej blaszki wysmarowanej margaryna i posypanej bułka tartą
6- Piecz w 180 st.C około 40 minut
7 - Po upieczeniu wyciągnij z foremki zrób polewę z czekolady polej pieguska i posyp kolorowymi wiórkami