lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka piegusek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szyba prosta smaczna czegoż więcej chcieć

Babka piegusek

Składniki:

Babka piegusek

 

  • 400 g mąki
  • 160 g cukru
  • 4 jaja
  • margaryna 250 gram
  • 150 g suchego maku
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 polewa czekoladowa
  • kolorowa posypka

Sposób przygotowania:

Babka piegusek
To robimy pieguska bardzo lubię go robić moja córka ma frajdę jak wsypuje mak :)
1 - Miękką margarynę zmiksuj z cukrem i żółtkami.
2- Białka ubij na sztywną pianę.
3 - Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i makiem.
4- Masę żółtkową połącz delikatnie z pianą z białek i mąką z makiem.
5 - Wymieszane składniki wylewamy do prostokątnej blaszki wysmarowanej margaryna i posypanej bułka tartą
6- Piecz w 180 st.C około 40 minut
7 - Po upieczeniu wyciągnij z foremki zrób polewę z czekolady polej pieguska i posyp kolorowymi wiórkami

Tagi:

mak