Sposób przygotowania:
Bajaderki czyli pyszny recykling
Do pojemnika rozdrabniacza wsypać połamane ciastka (dowolne, ja użyłam mieszanki 3 rodzajów jakie akurat miałam w domu), zmiksować na pył. Wsypać do miski. Marcepan kroimy na mniejsze kawałki i również miksujemy w rozdrabniaczu. Dodajemy do ciastek i mieszamy. Czekoladę rozpuszczamy z masłem, wlewamy Amaretto i dokładnie mieszamy. Całość wlewamy do miski i dokładnie wszystko mieszamy. Wstawiamy do lodówki aż masa zgęstnieje na tyle aby dało się formować kulki. Na talerzyk wsypujemy przesiane kakao rozpuszczalne. W dłoniach formujemy z masy kulki, obtaczamy w kakao, odkładamy na talerz i wstawiamy do lodówki. Pyszne kuleczki z ‘resztek’ są gotowe. Przechowujemy je w lodówce. Najlepiej smakują schłodzone