Sposób przygotowania:
Bajkowe racuszki z piankami
Przygotowanie: białko ubijamy z cukrem i odrobiną soli na pianę. Dodajemy pianę do mleka zmieszanego z mąką, uzyskując ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło. Aby nadać racuchom kolisty kształt, na patelni ustawiamy okrągłe wysokie foremki, do których łyżką wlewamy ciasto naleśnikowe. Po kilku minutach w ciasto wtykamy pianki Haribo i smażymy dalej przez około minutę. Następnie, przy pomocy noża, delikatnie oddzielamy racuchy od foremki, przekładamy je do brytfanki i wsadzamy na około 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Po wyjęciu racuszków z piekarnika układamy je na talerzu, który można udekorować kroplami rozpuszczonej czekolady i kolorowymi żelkami Haribo Beerentraum i Złote Misie.
Pyza
?? jak to wytłumaczysz, pr?