Sposób przygotowania:
Bakłażany z grzankami i syropem z granat
Obrać bakłażany,pokroić na plastry o gr.5 cm.wrzucić do rondla,po-
-solić,zalać 5 szklankami wody i gotować 25 min.pod pokrywką na dużym ogniu.Odcedzić,ostudzić,a następnie wrzucić z innymi warzy-
-wami do miski,wlać syrop z granatów,sok z cytryny,posolić lekko,wymieszać.Skosztować i doprawić w razie potrzeby.Wrzucić
grzanki do miski i wymieszać.Przełożyć do czystej miski,skropić oliwą,dekorować pestkami granatów i miętą.
-solić,zalać 5 szklankami wody i gotować 25 min.pod pokrywką na dużym ogniu.Odcedzić,ostudzić,a następnie wrzucić z innymi warzy-
-wami do miski,wlać syrop z granatów,sok z cytryny,posolić lekko,wymieszać.Skosztować i doprawić w razie potrzeby.Wrzucić
grzanki do miski i wymieszać.Przełożyć do czystej miski,skropić oliwą,dekorować pestkami granatów i miętą.