Sposób przygotowania:
Bananowe lody
Banany umyć, obrać, pokroić w plastry. Włożyć do plastikowego pojemnika lub
torebki i zamrozić- mają być całkowicie zamrożone, najlepiej trzymać całą noc w
zamrażarce.
Wyjąć, dodać łyżkę delikatnego w smaku płynnego miodu, jogurt naturalny i
olejek rumowy. Zmiksować na gładką masę blenderem lub
rozdrabniaczem. Przełożyć do pucharków i posypać posypką
czekoladową. Wychodzą piękne, kremowe lody, bez grama tłustej śmietany.
torebki i zamrozić- mają być całkowicie zamrożone, najlepiej trzymać całą noc w
zamrażarce.
Wyjąć, dodać łyżkę delikatnego w smaku płynnego miodu, jogurt naturalny i
olejek rumowy. Zmiksować na gładką masę blenderem lub
rozdrabniaczem. Przełożyć do pucharków i posypać posypką
czekoladową. Wychodzą piękne, kremowe lody, bez grama tłustej śmietany.