Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Bananowiec Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bananowiec jest najlepszy następnego dnia

Bananowiec Danusi

Składniki:

Bananowiec Danusi

 

  • galaretka truskawkowa -2 opak
  • biszkopty okrągłe - 1 paczka duża
  • żółtko - 1 szt
  • banany -4 szt
  • żelatyna 2 łyżki
  • śmietana 18% - 250 g
  • cukier puder -0,5 szkl
  • wiórki kokosowe -2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Bananowiec Danusi
Banany obrać, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gotowanej wody. Schłodzoną dobrze śmietanę ubić z żółtkiem i cukrem pudrem na sztywną masę. Do masy śmietanowej wlać żelatynę, dodać zmiksowane banany, dobrze wymieszać. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do stężenia. Biszkopty ułożyć ciasno w tortownicy. Na biszkopty wylać masę śmietanową. Wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie na wierzch ciasta wylać stężałą galaretkę, posypać wiórkami kokosowymi.

Tagi:

biszkopt